fbpx

Coș

Am ajuns destul de târziu la Castelul Maria. M- a surprins puțin faptul că în parcare era o singură mașină. Grădină e la fel de frumoasă. După orezul de la prânz la sută obiectul fi destul de greu de digerat vezi zeama de pe castraveți simțeam nevoia de ceva ușor am intrat.
Am salutat pe doamna subțire, blondă și blândă care mi-a confirmat că pot cină în grădină. M-am instalat încrezător la masă unde a venit însă o altă ospătăriță ceva mai plinuță, cu trăsături calde și părul prins într-un coc abia schițat. Mi-a adus un meniu de o jumătate de pagină și trei opțiuni la prețul fix de 50 RON. Am crezut că e o glumă sau că mă pune la încercare dar doamna sau domnișoara părea hotărâtă. Cu coada ochiului am văzut-o pe doamna Maria care trecea pe o cărare, îmbrăcată de muncă de grădină. Am cerut o salată Caprese, chiar dacă nu era în “minimeniul” cu pricina; din fericire mi “s-a aprobat”! Am cerut și puțin vin să mai salvez salvabilul, cu paine. Cina a fost salvată de un coșuleț împletit, căptușit cu marginile dantelate în care se aflau cele mai bune două bucăți de paine caldă din lume! Capresa mea ca era dintr-o dată de zce ori mai bună! Am golit de această dată frumoasa farfurie: mozarella și roșia erau gustoase, intens dar potrivit condimentate cu oregano si sare de Himalaya. Cafeaua și desertul le-am luat pe terasă pentru că în grădina era deja întuneric: tort de ciocolată albă și rodii, desert de clasă. Cafeaua bună!
Un moment plăcut una peste alta; se poate mai bine, se poate mai rău… Atmosfera, aici, face totul: greierii, pernele moi și muzica in surdină. Luminițe galbene se zăreau în noapte…

Popa Bogdan

Popa Bogdan

Și-a dezvoltat pasiunea pentru ecocardiografie sub îndrumarea Dr. Gheorghe Cerin, Cavaler al Meritului Sanitar: mai bine de 33.000 de examinari efectuate intre 2003 si 2015, atat in Secțiile de Cardiologie, in Secțiile de ATI dar mai ales in Sala de Operații/ Chirurgia Cardiovasculara examinari transtoracice si transesofagiene.

Leave a Reply